Wetenswaardigheden

Hoe bewaart u Champagne Charlemagne?
De Champagne die u koopt is geheel op dronk en hoeft dus niet verder te rijpen. De flessen dient u liggend te bewaren. Op deze manier droogt de kurk niet uit. De plaats waar deze het best kan liggen is op een koele en donkere plaats, die tevens vrij is van tocht en trillingen. Probeer invloeden van licht of warmte te voorkomen, hierdoor kan de Champagne Charlemagne z'n smaak en belletjes verliezen. Wanneer champagne is geopend , dan kan deze ook een aantal dagen in de koelkast worden bewaard. Het is wel van belang dat er weer een kurk op wordt gedaan.

Hoe koelt u Champagne Charlemagne?
Champagne wordt koel geserveerd op een temperatuur tussen de 6 en 8 graden Celsius. Als u over een champagnekoeler beschikt, dient u de fles 20 à 30 minuten voor het serveren in de met ijs en water gevulde koelemmer te plaatsen. De champagnekoeler vult u voor de helft met ijs en voor een kwart met water. U kunt de champagne ook koelen door de fles ruim 2 uur tevoren in uw koelkast te zetten. Leg de fles Champagne Charlemagne nooit in het vriesvak! Deze vernielt de smaak van de champagne.

Hoe ontkurkt u een fles Champagne Charlemagne?
Verwijder voorzichtig het kapje van ijzerdraad dat de kurk vastklemt. Draai de fles met een hand rond terwijl u de kurk met de andere hand stevig vastgeklemd houdt. De kurk komt nu uit zichzelf langzaam uit de flessenhals omhoog waarbij het
koolzuurgas met een lichte zucht ontsnapt. Schenk nu eerst in elk glas een beetje Champagne Charlemagne voordat u de glazen voor tweederde vult.

Welke glazen gebruikt u?
Champagne serveert u bij voorkeur in glazen op een hoge voet met een slanke tulpvormige kelk of in een flute. Gebruik geen coupe glazen; deze zijn onpraktisch en ongeschikt omdat de belletjes en het subtiele bouquet van de Champagne Charlemagne snel verdwijnen.

Flesformaten

Champagne Charlemagne is verkrijgbaar in verschillende flesformaten. Naast de standaardfles (75 cl) kunt u bestellen:

Wanneer drinkt u Champagne Charlemagne?
Het is praktisch en plezierig om altijd enkele flessen Champagne Charlemagne in huis te hebben. Dienen zich onverwacht goede vrienden of familieleden aan, dan is er de altijd smakelijke Champagne Charlemagne om hen te verwelkomen. Een goed bericht, een succes dat het waard is gevierd te worden, geslaagd voor een examen? Champagne Charlemagne verhoogt en onderstreept de feestvreugde. En als er geen directe aanleiding voorhanden is....dan kan men er een maken door een fles Champagne te ontkurken en intens te genieten van de subtiele smaak, het delicate bouquet en de sfeer van feestelijkheid en plezier die de Champagne Charlemagne verspreidt.
 
“Champagne makes you feel like it’s Sunday and better days are just around the corner."
(Marlene Dietrich)